Načítám…
Nejlepší hráči ročníku 2023 v Plzni

Nejlepší hráči ročníku 2023 v Plzni

8. Listopad 2023

Na začátku listopadu jsme předali poháry nejlepším hráčům VAŠÍ LIGY v Plzni za ročník 2023. Pojďme si je představit.

Ve středu 1. listopadu jsme se sešli v pivnici Sladovnická, abychom ocenili nejlepší hráče v uplynulém ročníku VAŠÍ LIGY. Za omotávky pro nejlepší patří díky Alien-pros.

Nejlepší hráči squashové ligy 2023

  • Počet hráčů v ročníku: 71 (z toho 12 žen)
  • Počet odehraných zápasů: 875
  • Procento odehraných zápasů: 83 % z 1 053 vypsaných
  • Nejčastější místo pro odehrávání zápasů: Fit Life Doubravka (66 %)

Jediným squashistou, který dokázal uhájit své postavení z nejlepší trojice byl Tomáš Jarošík. Po návratu Martina Regnera a Lukáše Vrby však na něj po loňském vítězství zbylo "jen" třetí místo. Své čtvrté vítězství v ročníku si připsal Martin Regner a už mu tak chybí jediné vítězství v ročníku na vyrovnání bilance Tomáše Jarošíka, který je s 5 tituly historický nejúspěšnějším hráčem ligy. Na druhém místě skončil Lukáš Vrba.

Deváté vítězství v ročníku v řadě si připsala Soňa Königsmarková. Po 8 letech se mezi nejlepší 3 dostala znovu Jana Bednaříková. Naposledy to bylo právě v roce 2015, když Soňa začala svoji sérii vítězství. Naopak poprvé se mezi nejlepší 3 hráčky squashové ligy dostala Irča Helusová.

Nejlepší hráči badmintonové ligy

  • Počet hráčů v ročníku: 21 (z toho 3 ženy)
  • Počet odehraných zápasů: 271
  • Procento odehraných zápasů: 88 % z 307 vypsaných
  • Nejčastější místo pro odehrávání zápasů: TJ Sokol Plzeň-Doubravka (U Havránka) (45 %)

Pořadí na prvních dvou místech si z loňska prohodili David Cintula a Petr Choc. Petr se tentokrát radoval z vítězství před Davidem ze svého prvního titulu v ročníku VAŠÍ LIGY. Na třetí místo se po roční pauze vrátil Štěpán Baratta.

Nejlepší badmintonistkou v ročníku se stala stejně jako v loňském roce Jana Kozlíková. Bylo to její celkově čtvrté vítězství a neztratila se ani v konkurenci mužů, když byla celkově pátá. Loňské druhé místo obhájila Bára Kowaliková. Třetí v pořadí Kateřina Vaněčková nesplnila podmínku pro vyhlášení (účast alespoň ve 2 sezónách).

Nejlepší hráči tenisové ligy

  • Počet hráčů v ročníku: 62 (z toho 14 žen)
  • Počet odehraných zápasů: 500
  • Procento odehraných zápasů: 74 % z 673 vypsaných
  • Nejčastější místo pro odehrávání zápasů: TJ Lokomotiva Plzeň (41 %)

Kompletní proměnou prošlo pořadí na první 3 místech v tenisové lize. Poprvé se do první trojky dostali všichni 3. Tedy první Ondřej Hlaváček, druhý Pavel Filo i třetí Václav Hejda. Nejvíce výher v lize (31) měl sice Peter Šurkala, ale protože se účastnil jen 8 kol z 12, stačilo mu to jen na páté místo.

Skvělé čtvrté místo celkově obsadila Iveta Gütterová a zvítězila stejně jako v ročníku 2022 mezi ženami. A nezměnilo se ani pořadí na druhém a třetím místě. To obsadily shodně jako vloni Monika Kosturiková a Michaela Gombitová.

Nejlepší hráči pingpongové ligy

  • Počet hráčů v ročníku: 30 (z toho 4 ženy)
  • Počet odehraných zápasů: 356
  • Procento odehraných zápasů: 81 % z 442 vypsaných
  • Nejčastější místo pro odehrávání zápasů: TJ Sokol Plzeň-Doubravka (U Havránka) (78 %)

Loňské vítězství v pingpongové lize suverénně uhájil Lev Shults, který za celý ročník prohrál jen jednou. Dokázal ho porazit Michal Štěpnička, který však odehrál jen 2 ligová kola. Na druhé místo mezi muži se z loňského třetího posunul Richard Novák. A mezi nejlepší 3 se dostal poprvé Stanislav Havlíček.

Celkové druhé místo obhájila z loňska Renata Vacíková a zvítězila mezi ženami. A stejné pořadí bylo také na druhém a třetím místě. Stříbrný pohár získala Eliška Keplová a bronzový Veronika Nováková. Pingpongisté mají velkou pochvalu, že se jako jediný dostavili na vyhlášení nejlepších v plném počtu :)

Bowling

Stejně jako v loňském roce, tak i letos nejlepší bowlingovou formu předvedl David Cintula.


Díky za pohodový večer všem zúčastněným a že jste dorazili v takovém počtu. Přeji, ať se daří v ročníku 2023 a budu se těšit za rok na viděnou!

Petr

Tomáš Reinbergr
Petr Lundák Správce ligy a vrchní běhna

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody