Načítám…
Pardubice vyloupeny! Titul putuje do Prahy

Pardubice vyloupeny! Titul putuje do Prahy

V neděli 10.10. se uskutečnil první letošní badmintonový turnaj v Pardubicch. O titul si to rozdalo 15 hráčů.

Hned ráno bylo nutné řešit jednu omluvenku a jelikož se nepodařilo sehnat žádného náhradníka, rozlosovali jsme turnaj pro 15 hráčů.

Skupina A

Skupinu A opanoval Martin Doležel, který si v soubojích s Martinem Hudcem a Radkem Novotným počínal zkušeně a s přehledem zvítězil. Drobným zaváháním pro něj byl souboj s Klárou Pšenkovou, kde došlo k dělbě bodů. Klára dokázala obrat o bod i Martina a po výhře s Radkem mířila do vyřazovacích bodů o medajle. Radka s Martinem čekaly boje o 9. - 15. místo.

Skupina B

Ve skupině B svými výkony vyčníval Karel Zahradník, který dokázal porazit všechny své soupeře a mohl se připravovat na boje v horním pavouku. Spolu s Karlem postupoval do mistrovské části Petr Lundák, kterému na postup stačily 3 body za remízu s Milanem Brzkem a výhru s Jindřichem dědkem. Jindřich v souboji o 3. místo ve skuipně dokázal Milana porazit, mířili však oba do spodního pavouka.

Skupina C

Roli favorita skupiny C potvrdil Casey Lim třemi výhrami a bez větších obtíží si zařídil účast v horním pavouku. V souboji o 2. postupové místo mezi Petrem Reslem a Radkem Stuchlíkem měl více štěstí Petr, který si po setech 15:14 a 15:14 připsal důležité postupové body. Radek s Jardou Bartákem zamířili dolů a mohli se rvát o nejlépe 9. místo.

Skupina D

Skupina D byla ochuzena o chybějícího účastníka a tak měl Tomáš Zaplatílek na cestě za postupem pouze 2 soupeře. Tomáš si s přehledem dokázal poradit se Standou Teplým i Petrem Roudným a bral 1. místo. Souboj mezi Standou a Petrem skončil remízou, lepší skóre však posunulo do mistrovské části Standu.

Pavouk o 9. - 15. místo

V souboji "poražených" nebyla nouze o napínavé zápasy. Každý bojoval o co nejlepší umístění a na bojovnosti a nasazení to bylo znát. Martin Hudec dokázal postupně porazit Jardu Bartáka, Milana Brzka i Jindřicha Dědka a stal se tak vítězem "žumpičky".

Pavouk o 1. - 8. místo

Ve čtvrtfinálových soubojích potvrdili všichni nasazení hráči papírové předpoklady. Zdeněk Doležel si dokázal poradit se skvěle hrajícím Petrem Reslem, Casey v souboji s Klárou tahal za delší konec a postup urval pro sebe a Karel Zahradník ve svém souboji porazil Standu Teplého. Zajímavou podívanou nabídl souboj Tomáše Zaplatílka s Petrem Lundákem. Tomáš prahnul po úspěchu a doslova lítal po kurtu...


...na druhé straně Petr přijel na turnaj jako vicemistr olomouckého turnaje z předchozího dne. Tomáš měl v souboji více energie, zajistil si postup do semifinále a mohl se těšit na Zdeňka.

Semifinále

V prvním semifinále si to rozdali bratři v triku Casey s Karlem. Casey předváděl kvalitní hru, na Karla to však nestačilo a tak Casey zamířil do souboje o bronz. Karel naopak vyhlížel soupeře pro finále. Druhé semifinále mezi Zdeňkem a Tomášem rozhodl až třetí set, který ve svůj prospěch získal Zdeněk a postoupil do finále.

O 3. místo

Tomáš před svým závěrečným utkáním vyzvídal slabiny soupře :-). Nicméně ani poctivá taktická příprava Tomášovi nestačila a bronzovou medaili bral zaslouženě Casey.

Finále

Oba favorité se sešli v souboji o zlato. Karel dělal co mohl, nicméně Zdeněk přijel na turnaj ve skvělé formě, potvrdil ji i ve finále a bral zlato.

Slovo závěrem...

Děkuji všem účastníkům za přátelskou atmosféru v průběhu turnaje a budu se těšit na vaši účast v příštím turnaji.



Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody