Načítám…
Michal Rath vítězí poprvé v Plzni

Michal Rath vítězí poprvé v Plzni

Michal Rath sice už jednou vyhrál tenisový turnaj VAŠÍ LIGY v Praze, ale v Plzni se z vítězství radoval poprvé. Zazářila také Ivana Milotová, která byla celkově třetí.

Červnový turnaj

Prvního letošního tenisového turnaje VAŠÍ LIGY v Plzni se zúčastnilo celkem 12 hráčů. Ti byli rozděleni do 4 skupin po 3. Objevili se také 2 nováčci. Jeden z nich Aleksa Kisić dokonce dokázal vyhrát svoji skupinu. Ta byla velmi vyrovnaná, když si každý z účastníků připsal 1 výhru. Aleksa však svůj zápas prohrál až v tie breaku a měl tím lepší poměr vyhraný a prohraných gemů.


Do bojů o medaile překvapivě nepostoupil Lukáš Voráček, který prohrál ve čtvrtfinále 6:3 s Víťou Reitspiesem. Ten sice oba své následující zápasy prohrál a celkově skončil na čtvrté místě. Mezi muži však bral bronz. V pohledném finále se utkali 2 největší favorité turnaje. Pavel Dvořák v dokázal zvítězit v předchozích dvou tenisových turnajích v Plzni. Zlatý hattrick mu ale přerušil Michal Rath, který na plzeňském turnaji zvítězil poprvé.


Kometou turnaje byla Ivana Milotová, když se dokázala prosadit i mezi muži a skončila na skvělém třetím místě celkově. Mezi ženami brala zlato. Druhá byla Viktoriia Bondar, která v přímém souboji o ženské stříbro porazila v zápase trvajícímu přes hodinu nakonec třetí Annu Ungrovou.

Žumpakrálem, se stal druhý z nováčků na našich turnajích Honza Kalista, kterému se dařilo nejvíce z poražených osmifinalistů a skončil na konečném 9. místě.


Díky všem, kteří jste dorazili na červnový turnaj. Odměnou vám bylo skvělé počasí a věřím, že jste si dobře zahráli. Díky také partnerům Raketsport a Tecnifibre za míče a ceny pro nejlepší. Na viděnou se budu těšit v sobotu 10. srpna na druhém letošním tenisovém turnaji v Plzni.


Petr

Tomáš Reinbergr
Petr Lundák Správce ligy a vrchní běhna

Nejbližší podobná akce

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody