Načítám…
Zdařilá obhajoba

Zdařilá obhajoba

Matěji Kováříkovi se podařilo obhájit titul na plzeňském turnaji VAŠÍ LIGY. Ve finále mu byl stejně jako před rokem soupeřem Jiří Egermaier. První tenisovou medaili má Pavel Dvořák.

Jedenáctka

Do areálu TK Slavia Plzeň dorazilo na srpnový turnaj VAŠÍ LIGY 11 hráčů. Byli rozděleni do 3 skupin a hrálo se o lepší nasazení do pavouka. Skupina C byla skupinou smrti. Byl do ní nalosován Jiří Egermaier, Lukáš Voráček a nováček na našich tenisových turnajích Pavel Dvořák. Vítězství ve skupině si pohlídal Jirka, obhájce loňského stříbra. Druhé místo bral Pavel.


Skupinu B překvapivě nevyhrál Michal Rath, druhý nasazený v turnaji a vítěz pražského tenisového turnaje. Přemožitelem mu byl Michal Kolařík, který nad ním dokázal vyhrát v tie breaku.


Nejlepší v pavouku

Pětice hráčů postoupila rovnou do čtvrtfinále. Zbylá šestice si zahrála ještě v osmifinále. Prohraní osmifinalisté se pak ve skupině utkali o titul žumpakrále. Získal ho Daniel Písař.


Vítězství ve skupině B se ukázalo jako důležité. Michala Kolaříka čekal totiž ve čtvrtfinále příjemný los a Michal Rath musel bojovat proti Pavlu Dvořákovi. Nutno říct, že neúspěšně a mířil do bojů o umístění. Historie z loňského turnaje se opakovala. Protože i tam prohrál ve čtvrtfinále, pak nestačil na svého parťáka Lukáše Voráčka a nakonec bral 7. místo. Třeba to pak zase lépe půjde v Praze :)


Ostatní favorité ve čtvrtfinále zvítězili. V první semifinále pak poměrně přesvědčivě vyhrál Jiří Egermaier nad Michalem Kolaříkem. Druhé semifinále bylo napínavější, ale nakonec do bojů o vítězství postoupil obhájce loňského zlata Matěj Kovářík. Ten následně také obhajobu dokonal vítězství 6:4 na Jirkou.


Pavel Dvořák si alespoň spravil chuť v zápase o třetí místo a po čtyřech medailích z našich pingpongových turnajů získal další medaili do sbírky z tenisu.


Nejlepší ženou byla ta jediná v turnaji, Denisa Blažková.


Díky na závěr

Díky všem, kteří si našli čas a na turnaj dorazili. A díky patří také Tecnifibru za míče Champion, se kterými se hrálo. Kdo by si s námi ještě na turnaji chtěl letos zahrát, dorazte do pražských Záběhlic v sobotu 24. září.


Petr

Petr
Petr Lundák - Strážce spokojenosti v Plzni

Diskuze ke článku

Prosím přihlas se pokud chceš komentovat. Nemáš účet na VAŠÍ LIZE? Zaregistruj se!

Platební metody

Platební metody